KARAKIZ TATLISI

MALZEMELER:

  1. 2 yumurta
  2. 1 su bardağı sıvı yağ
  3. 1 su bardağı şeker
  4. 3 kaşık kakao
  5. 1 vanilya
  6. 1 kabartma tozu
  7. Alabildiğine Un

 

Şerbeti için:

  1. 1/2 su bardağı şeker
  2. 1 su bardağı su

Üzeri için

  1. hindistan cevizi

 

YAPILIŞI;

Su ve şekeri bir taşım kaynatıp şerbetimizi soğumaya bırakalım.

Tüm malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurarak yuvarlak şekil verelim.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kurabiyeler çatlayana kadar pişirelim.

Kurabiyeleri fırından çıkarıp 5 dakika dinlendirelim.

Şerbeti kurabiyelerin üstüne dökelim.

Üzerine hindistan cevizi serpelim. (Kurursa yapışmaz. )

Afiyet olsun 🙂